«

»

Apr 15

Klass iakttar kubanska konst, medicin, jordbruk på resa

Eleni Toubanos ’16, en fiber vetenskap och dräktdesign större, flög till Kuba under spring break, i hopp om att lära sig om modetrender och konsumtionskultur på ön. Vad hon upptäckte under sin veckolånga klassresa öppnade ögonen till verkligheten i livet i ett kommunistiskt land.

Gå runt Havanna, Toubanos fann de flesta butiker är statligt ägda och för dyrt att locka kubaner, som tjänar i genomsnitt $ 30 per månad. På Carlos III köpcentrum i centrum av staden, hon märkte massor av familjer äter lunch, omgiven av rader av tomma butiker. ”Kubanerna är intresserad av mode och personlig stil, men de har bara så mycket pengar att spendera”, säger Toubanos. ”Så det är inte en prioritet.”

Under hela resan, Toubanos och 10 andra studenter från Global Citizenship kurs i College of Human Ecology såg skarpa kontraster med kultur i USA. Pauline Morin, lektor och chef för utbytesprogram, sade hon valde Kuba som destination för klassen eftersom det utmanade studenter att gå utanför sin komfortzon. ”Kuba är en av de enda platserna som inte är ansluten till nätet och Internet”, sade hon, ”och den typen av tvingar studenter att komma ur deras kulturella bubbla och se något annat. Den utmanar alla sina antaganden om politik, ekonomi, socialpolitik och design. ”

Klassen inkluderar studenter från humanekologi, Institutionen för Hotel Administration och College of jordbruk och Life Sciences, och varje utvecklat ett projekt för forskning i Kuba i samband med sina studier. Baserat på dessa intressen, besökte klass museer på konst och revolution, en konstruktion institutet, en ekologisk gård och en tropisk biosfären i Sierra del Rosario bergen.

För sitt projekt, Sophia Ramos ’16, en mänsklig utveckling större planering för att delta i läkarutbildningen, med fokus på förekomsten och användning av naturmedicin i Kuba. Medan landet har en mycket beröm medicinskt system, det har också en långvarig brist på mediciner och Ramos ville avgöra om det drev kubaner att förlita sig på naturlig medicin.

I sina intervjuer med medicinska studenter, professorer och fotgängare, Ramos fann en utbredd användning av naturläkemedel, såsom växtbaserade kosttillskott eller te. ”Det är mest kulturella”, säger Ramos, född i Colombia som tjänstgjorde som tolk för resan. ”Kunskapen har gått i arv, och det finns en stark tradition av att känna växterna och använda dem.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Meizitang Sverige | Meizitang Soft Gel | viktminskning piller | Meizitang köp | Meizitang pris | gå ner i vikt | Meizitang | bantningspiller | Köpa Meizitang | Meizitang online