«

»

Apr 15

NIH kranar Intels Eric Dishman att leda Precision Medicine Cohort programmet

NIH Precision Medicine Initiative har valt Eric Dishman, tidigare chef för hälso innovation och politik på Intel, att fungera som chef för PMI: s Cohort programmet. ”Eric kommer att leda NIH försök att bygga PMI landmärke longitudinell studie av en miljon eller flera amerikanska volontärer att utöka vår förmåga att förbättra hälsa och behandla sjukdomar genom precision medicin” NIH Director Francis Collins skrev i ett meddelande av hyra. ”Eric kommer till NIH med en djup förståelse för initiativet, ha spelat en avgörande roll som en medlem av PMI arbetsgruppen som lade intensivt under flera månader förra året att utveckla designen för denna djärva studie.”

Regeringens $ 215.000.000 Precision Medicine Initiative tillkännagavs först förra året under president Obamas State of the Union-adress. Om $ 130.000.000 av finansieringen gick till NIH att utveckla en forsknings kohort av minst en miljon människor som skulle dela hälsodata för att hjälpa forskare att växa sin förståelse av förebyggande hälsa och sjukdom.

Sex månader senare meddelade NIH att organisationen överväger att använda smartphones och wearables för datainsamling och sökte ut återkoppling från industrin om att använda hälsoanalysteknik för initiativet. Sedan i februari i år meddelade Collins NIH skulle lansera en deltagare Technologies Center för att testa och underhålla anslutna sensorteknik, i samarbete med Vanderbilt och Sannerligen (tidigare Google Life Sciences).

Vid sidan av sitt arbete med Intel har Dishman blivit känd som en digital hälsa högtalare och tänkte ledare samt, under de senaste åren, en patient advokat, efter hans egen kamp med en sällsynt form av njurcancer, som han slog med hjälp precision medicin.

”Eric ger patienternas erfarenheter till hjärtat av innovation och vetenskap”, skrev Collins. ”Efter slåss en sällsynt form av njurcancer i 23 år – och förespråkar personligen för mer än 1000 andra cancerpatienter på vägen -. Han blev cancerfria tack vare tidig tillgång till precisions medicin som klargjorde rätt behandlingsplan för honom Dessa erfarenheter och perspektiv är avgörande för PMI Cohort programmet, som förutom att främja hälsa och förbättra behandlingar för sjukdomar, kommer också att bana väg för en ny modell för forskning där deltagarna kommer att vara partner i forskningsprocessen och aktivt engagerad och informerad. ”

I andra PMI nyheter, Politico rapporterar att Precision Medicine arbetsgruppen just utarbetat rekommendationer till ONC igår om de tekniska kraven för att möjliggöra datadelning. De lade ut en tredelad planen: det första steget är att NIH att säkra data från Ehrs för initiativet, är den andra att få tillgång till påståenden och lab data och den tredje är att återvända dessa uppgifter till patienterna i aggregerad form . De slutliga reccomendations presenteras 19 april till den gemensamma Health IT kommittén.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Meizitang Sverige | Meizitang Soft Gel | viktminskning piller | Meizitang köp | Meizitang pris | gå ner i vikt | Meizitang | bantningspiller | Köpa Meizitang | Meizitang online