«

»

Apr 15

En väg till biosocial medicin

En 6-årig flicka på dagis vid en charter skola serverar mestadels svarta och spansktalande studenter kämpade, enligt en oktober 2015 berättelse i New York Times. ”Hon skakas upp svagheter för att inte följa riktningar eller inte hålla händerna knäppta i knät. Ibland, efter att ha tuktad kastade hon vredesutbrott, ”Artikeln påstår. Som svar, lämnade administrationen henne på sin ”Got to Go” lista, vilket innebar de ansvariga avsedd att ha sin mamma dra flickan och flytta henne till en annan skola.

Det verkar troligt att den här flickan uppvisar försämrad utveckling av den verkställande funktionen som krävs för att kontrollera sina känslomässiga impulser – möjligen en följd av att växa upp i en mycket stressande hemmiljö. Forskning tyder på att hon kan ha haft en kombination av amygdalar hyperaktivitet och försämrad hippocampus utveckling som neurala grunden för dessa beteenden.

Om vi ​​skulle ha denna 6-åriga som vår patient hur skulle denna kunskap hjälpa oss guida henne till en hälsosammare väg? Alla barn fick ”Got to Go” etikett är i riskzonen för att utveckla en låg känsla av self-efficacy. I kombination med den här tjejen kognitiva förseningar, kan de negativa psykologiska effekterna dra henne längre och längre efter när hon går igenom skolan. Befolknings data tyder hon kommer att vara i riskzonen för avhopp från gymnasiet, kanske blir en tonåring förälder, och anta hälsobeteenden som kan bidra till en livstid av minskad välfärd.

I en programförklaring som publicerades i 2012, American Academy of Pediatrics rekommenderar att barnläkare ”vara beväpnad med ny information om de negativa effekterna av giftiga stress på hjärnans utveckling, samt en djupare förståelse av de tidiga livs ursprung hos många vuxna sjukdomar.” detta sätt att vård skulle göra det möjligt barnläkare att utveckla ”innovativa strategier för att minska fällnings giftigt stress i barn och för att mildra de negativa effekterna på under utveckling och hälsa hela livslängd.”

Detta är vad biosocial medicin handlar om. I denna modell skulle vårdgivaren följa nivåerna av stress och motgångar Brooklyn flickan upplever och hur det påverkade hennes neurala utveckling. Hennes läkare skulle överväga de faktorer som bidrar till hennes personlighetsdrag. Hur är dessa egenskaper som påverkar flickans motivation, speciellt hennes motivation att lyckas i skolan och gå vidare till högre utbildning?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Meizitang Sverige | Meizitang Soft Gel | viktminskning piller | Meizitang köp | Meizitang pris | gå ner i vikt | Meizitang | bantningspiller | Köpa Meizitang | Meizitang online