«

»

Apr 15

Regenerativ medicin kommer av ålder

Inducerade pluripotenta stamceller (iPSCs) och genomet redigeringstekniker har underlättat manipulation av levande organismer i otaliga sätt på cellulär och genetisk nivå, respektive, och kommer att stödja många aspekter av regenerativ medicin som det fortsätter att utvecklas.

En attitydförändring sker också. Experter på regenerativ medicin har alltmer börjat anamma uppfattningen att övergripande reparera skadorna av åldrande är en praktisk och genomförbar mål.

En anmärkningsvärd förespråkare för denna uppfattning är Aubrey de Grey, Ph.D., en biomedicinsk gerontologist som har banat väg för en regenerativ medicin metod kallas Strategier för Engineered Försumbar Åldrande (SENS). Han arbetar för att ”utveckla, främja och säkerställa en allmän tillgång till regenerativ medicin lösningar på funktionshinder och sjukdomar i åldrande” som CSO och grundare av SENS Research Foundation. Han är också redaktör och chef för föryngring Research, publicerad av Mary Ann Liebert.

Dr de Grey påpekar att stamcellsbehandlingar för åldersrelaterade sjukdomar såsom Parkinson är redan i kliniska prövningar, och immunterapier för att avlägsna molekylära avfallsprodukter i det extracellulära utrymmet, såsom amyloid i Alzheimers, har lyckats i sådana prövningar. På senare tid har det gjorts framsteg i djurmodeller för att avlägsna giftiga celler som kroppen misslyckas med att döda. Den mest uppmuntrande arbete är av cancer, som snabbt går framåt efter årtionden i svacka.

Många skador reparations strategier befinner sig i ett tidigt skede av forskning. Även om dessa strategier ser lovande ut, de hämmas av brist på finansiering. Om det inte ändras snart, är det vetenskapliga samfundet riskerar att inte dra nytta av de relevanta tekniska framsteg.

Regenerativ medicin har flyttat utanför boutique applikationer. I degenerativa sjukdomar, celler förlorar sin funktion eller drabbas eliminering eftersom de harbor genetiska defekter. IPSC terapier har potential att vara botande, ersättning av den defekta celler och eliminera symptom i deras helhet. En av de största hindren för kommersialisering av IPSC terapier är tillverkning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Meizitang Sverige | Meizitang Soft Gel | viktminskning piller | Meizitang köp | Meizitang pris | gå ner i vikt | Meizitang | bantningspiller | Köpa Meizitang | Meizitang online